Japonský vodící přípravek MONT BLANC na broušení kuchyňských nožů
Vodící přípravek od japonské značky MONT BLANC na broušení kuchyňských nožů s keramickou vložkou. Tento přípravek vám umožní vést nůž ve správném úhlu vůči vodním kamenům. Vyrobeno v Japonsku.
Vodící přípravek, s jehož pomocí budete schopni nůž držet ve správné a konzistentní pozici vůči brusným kamenům. Povrch z plastu, takže váš nůž nepoškodí. Velikost přípravku 100 x 15 x 20 mm. Vyrobeno v Japonsku.
Vlastnosti vodícího přípravku:
✅ Pro udržení správného úhlu broušení nožů
✅ Keramická vložka
✅ Ideální pomůcka pro začátečníky
✅ Vhodné pro použití s japonským vodním kamenem
✅ Vyrobeno v Japonsku
Jak brousit pomocí vodních kamenů?
Pro správné broušení japonským vodním kamenem je vhodné si připravit (kromě nože a kamene) také utěrku a nádobu s vodou (např. z plastu). Vodní kámen ponořte do nádoby na cca 10 minut, aby kámen dostatečně nasál vodu. Poté kámen položte na utěrku, nůž uchopte do své dominantní ruky na plocho čepelí k sobě a začněte brousit.
Nůž by měl na kameni ležet ve vodorovné pozici zhruba v úhlu cca 45° na šířku a samotná čepel by měla spočívat na ploše kamene v úhlu 15 až 20°. Ukazováček ruky, ve které držíte rukojeť, by měl spočívat na hřbetu čepele a tři prsty druhé ruky by měly být položené na boční straně čepele. Dávejte pozor, abyste se při manipulaci neporanili.
Tímto úchopem posouvejte rovnoměrnými pohyby čepel po celém povrchu kamene zhruba 30x. Na povrchu kamene se začne tvořit tekutina podobná kaši - tuto tekutinu při mezibroušení nestírejte, protože zvyšuje efektivitu brusného procesu. Pokud kámen začne během broušení vysychat, potřete ho opětovně malým množstvím vody.
Proces byste měli několikrát opakovat tak, aby byla celé čepel rovnoměrně nabroušena. Po broušení nůž a kámen omyjte vodou, vysušte utěrkou a uložte na suchém místě.