Aku sekačka s pojezdem EXTOL 60V, 51cm, BRUSHLESS, bez baterie a nabíječky

Aku sekačka spojuje výhody elektrických sekaček - nízký hluk, jednoduchost obsluhy a údržby se svobodou pohybu benzínových sekaček. Sekačka je poháněná nejmodernějším „brushless" motorem. Tento nový typ motoru má vyšší životnost, je výkonnější a má menší spotřebu el. energie než klasické motory s uhlíkovými kartáči. Zdrojem energie je vysokokapacitní 60V Li-ion akumulátor. S plně nabitým 8Ah akumulátorem můžete pravidelně sekat až 1200m² travní plochy. Tato rozloha může být ovlivněna výškou a kvalitou sekaného travního porostu. Při vjezdu do husté trávy řídící jednotka automaticky zvýší otáčky motoru, aby snadno překonala odpor. Výšku sekání lze centrálně nastavit na jednu z 6 poloh v rozsahu 25-80mm. Výšku madla si můžete nastavit do 3 různě vysokých poloh. Kolečka pro složení madla mají pojistku proti vyšroubování, takže se nemohou ztratit.

Vybavení sekačky umožňuje 4 typy sekání: sběr trávy do koše, mulčování, boční a zadní výhoz. Díky elektrickému pohonu není třeba sekačku složitě startovat, prostě zmáčknete tlačítko a už sekáte. Pokud při sekání často vynášíte koš s trávou, tato sekačka vám ušetří až desítky minut oproti benzínové sekačce, protože ji nemusíte pokaždé složitě startovat. Naprosto nezávisle na sekání si také můžete kdykoliv zapnout el. pojezd, který Vám pomůže překonat terénní překážky. Rychlost pojezdu lze plynule nastavit v rozsahu 0-5km/h. Sekačka váží 25kg, což je zhruba polovina hmotnosti obdobné benzínové sekačky a je proto vhodná také pro starší lidi a velmi snadno se s ní manévruje kolem stromků a jiných překážek. Masivní 20/25cm kola uložená v kuličkových ložiscích ulehčují pohyb sekačky v terénu. Velký 60l koš s indikací naplnění na trávu má boční strany vyrobeny z pevné a prodyšné tkaniny což dovoluje zmenšit rozměr koše při skladování. Dlouhou životnost a odolnost proti mechanickému poškození zajišťuje kovový buben. Pro snadné čištění bubnu si můžete postavit sekačku svisle. V této poloze zabírá na podlaze pouze 54×46cm a je to ideální poloha pro skladování v menších prostorech. Přední nárazník je vybaven madlem pro snadné přenášení. 

Sekačka je vybavena dvojitým bezpečnostním jištěním - spoušť sekačky je jištěna bezpečnostním tlačítkem a vedle baterie je speciální bezpečnostní klíč, bez kterého nelze sekačku spustit. Pokud ho vytáhnete a vezmete si ho sebou, nemohou například děti spustit sekačku a zranit se nebo při přepravě autem se vám sekačka sama nespustí při přejezdu nerovností. Akumulátor je vybaven ukazatelem nabití, což umožňuje uživateli si rozvrhnout délku práce a dát si včas nabít další akumulátor. Díky použité Li-ion technologii je ho možné kdykoliv dobíjet, aniž by se tím snižovala jeho kapacita. Li-ion akumulátor ztrácí energii vlivem samovybíjení velmi pomalu a vydrží dlouho nabitý a připravený k použití.

Technické parametry:

  • baterie : 60V Li-ion
  • doba chodu : 4Ah: 600m², 8Ah: 1200m²
  • hmotnost bez baterie : 25kg
  • Ø kol přední/zadní : 20/25cm s kuličkovými ložisky
  • objem koše : 60l
  • otáčky : 3300/min
  • pojezd : 0-5km/h
  • příkon : 1800W
  • příslušenství : adaptér pro boční výhoz a mulčovací záslepka
  • výška sekání : 25-80mm
  • záběr sekání : 51cm
  • značka : EXTOL INDUSTRIAL