Japonské nožové řezbářské dláto YOSHIHIRO Tsuki Kurikogatana Nomi

Tradiční japonské nožové dláto – ruční dláto, rovný, nožový tvar dláta od značky YOSHIHIRO. Laminovaná dvouvrstvá čepel s vysokou odolností a ostrostí. Tělo vytvořeno metodou kovářského svařování. Vhodné pro běžné řezbářské použití. Šířka čepele 22 mm. Vyrobeno v Japonsku.

 yoshihiro_logo_200x33px_regals_cz_www.regals.cz_

YOSHIHIRO – výrobce tradičního japonského nářadí a nástrojů používané pro precizní řemeslnickou práci. Vyrábí tradiční i modernizované truhlářské nástroje.

Kurikogatana Nomi クリコガタナ鑿 – nožový tvar dláta, které se používá k začišťování vnitřních ploch například v rybinách. Vyrábí se v různých poloměrech a šířkách. Tradiční motiv v japonském zpracování dřeva je přesné opracování dřevěné desky tak, aby těsně zapadla kolem sloupu nebo přírodního prvku, jako je kámen nebo kmen stromu. 

Čepele tradičních japonských dlát Nomi 鑿 – jsou vyrobeny spojením dvou vrstev oceli. Tělo dláta je záměrně vyrobeno z měkké oceli, která tlumí nárazy při úderu dřevěnou paličkou či kovovým kladívkem a snižuje tak šanci na poškození nástroje. Ostří je však vytvořené z extrémně tvrdé uhlíkové oceli, ze které se při výrobě stane vrstva o tvrdosti 62 HRC u klasických Nomi dlát, až do tvrdosti 67 HRC u japonských dlát s HSS čepelí, přičemž klasická evropská dláta dosahují tvrdosti pouze 58 až 60 HRC.

Toto dláto nemá kovou korunku na konci rukojeti a je určeno výhradně k ruční práci tahem bez přitloukání kladívkem.

made_in_japan_cz_vyrobeno_v_japonsku_regals_cz_www.regals.cz_420x140px

Vlastnosti dláta YOSHIHIRO:

✅ Tradiční řezbářské dláto
✅ Tvar Kurikogatana Nomi クリコガタナ鑿
✅ Pro běžné řezbářské použití
✅ Ručně vyráběné
✅ Čepel z bílé uhlíkové oceli
✅ White paper steel
✅ Rukojeť z červeného dubu
✅ Vyrobeno v Japonsku

Jsou dva hlavní typy japonských dlát:

Je důležité si vybrat správné dláto, pro každý úkon totiž existuje to správné dláto. Nyní si však pojďme přiblížit nejzákladnější dva typy japonských dlát Nomi. Chcete vědět víc?

zakladni_typy_japonskych_dlat_001